Behandelteam

Ervaren, deskundig, MS-expertise

Ons behandelteam bestaat uit deskundige en ervaren artsen, verpleegkundig consulenten, psychologen, fysio- en ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers, een tandarts en mondhygiënist. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten rondom MS. Niet alleen zoeken ze naar verlichting en mogelijkheden, ook leren ze je omgaan met de beperkingen van jouw ziekte.

Wat kunnen behandelaren voor jou als bewoner betekenen?

Artsen

De artsen zijn jouw medisch aanspreekpunt en beoordelen problemen, onderzoeken mogelijkheden voor verbetering en werken samen met collega’s uit andere disciplines.

Verpleegkundig consulenten

Als je vragen of wensen hebt gaan de verpleegkundig consulenten met je in gesprek. Ze kunnen je adviseren of praktische oplossingen bieden.

Psychologen

Beschadigingen in de hersenen, door MS of een beroerte, kunnen leiden tot cognitie-, stemmings- en gedragsproblemen. Dit is vaak de aanleiding voor een verwijzing naar een psycholoog.

Fysiotherapeuten

De fysiotherapeutische behandelingen zijn gericht op verbeteren en/of behouden van het functieniveau, de zelfstandigheid en de veiligheid.

Ergotherapeuten

Ergotherapeuten bedenken praktische aanpassingen zodat je als bewoner zo zelfstandig mogelijk dagelijkse handelingen en activiteiten kunt uitvoeren.

Logopedisten

Het logopedistenteam kan je begeleiden, adviseren en behandelen bij problemen rond adem, stem, spraak, taal, gehoor, kauwen en slikken.

Diëtisten

De diëtisten zijn de deskundigen om bewoners te helpen op het gebied van voeding en gezondheid. Goede voeding draagt bij aan de kwaliteit van leven.

Tandarts en mondhygienist

De controles van de tandarts en mondhygiëniste gaan gewoon door. Dankzij het rolstoelkantelplateau ervaar je een comfortabele behandeling.

Maatschappelijk werkers

Het is belangrijk je je kunt blijven ontwikkelen, in je eigen sociale omgeving. Het team maatschappelijk werk helpt en ondersteunt je hierbij.

Geestelijk verzorger

Wanneer je naar Nieuw Unicum verhuist of er tijdelijk verblijft, is er vaak al veel gebeurd. In die veelheid aan ervaringen, vragen en gevoelens kan het tot steun zijn om hierover te praten.

Samenwerking met specialisten

Ons behandelteam werkt samen met verschillende specialisten