Activiteiten

Afwisselend, vernieuwend en eigentijds

We bieden veel verschillende activiteiten op diverse locaties, zowel in groepen als een-op-een. Een betekenisvolle daginvulling betekent voor iedereen iets anders. Daarom is de keuze aan dagbestedingsactiviteiten groot en passen we deze steeds aan.

Wat kun je doen?

We bieden verschillende activiteiten op het gebied van mindfulness, zoals klankschaal- en mediatiesessies. Ook kun je actief bezig zijn met het balspel boccia, tafeltennis of rolstoeldansen. Heb je groene vingers, dan kun je aan de slag in de kas. Hou je van koken? Dat kan in de kookstudio samen met vakkrachten en vrijwilligers. In de muziekstudio kan de volumeknop voluit. Met VR-brillen is het mogelijk om te racen op een circuit naar keuze, een achtbaanritje te maken of door het centrum van Barcelona te wandelen. In onze winkeltjes maken en verkopen bewoners zelfgemaakte tassen, slingers, kandelaars, schelpenkransen en nog veel meer. Op bestelling maken bewoners in de Werkplaats steigerhouten meubels. Verder kun je:

De activiteiten zijn gericht op ontmoeting, beweging, beleving en ontspanning.

Locaties van activiteiten

Dagbesteding gebeurt in kleine groepjes of een-op-een. De activiteiten zijn op verschillende locaties te vinden. Op de hoofdlocatie vind je de sport- en spelruimte waar sportieve activiteiten worden georganiseerd. Op de Brinck, de centrale ontmoetingshal, zijn de muziek-, spel- en creatieve activiteiten. Daarnaast zijn er ook diverse activiteiten op drie andere locaties in Zandvoort: ’t Winkeltje, De Werkplaats en ’t Hoekje. De chauffeurs brengen je erheen en halen je weer op.

’t Winkeltje

Hier maken bewoners mooie schelpenkransen, zeepkoorden, kaarsenstandaards en nog veel meer. Voor een leuk cadeautje of originele woonaccessoire kun je hier terecht.

De Werkplaats

In de houtwerkplaats maken bewoners, in opdracht, moderne stevige (tuin)meubels van steigerhout. Denk aan bankjes, bbq-meubels, nestkastjes of boekenkasten.

’t Hoekje

Hier veranderen oude spijkerbroeken in trendy tassen en slingers. Ook knappen bewoners kleine meubels op en verkopen ze mooie tweedehands kleding en schoenen.

Ontwikkelingen

Nieuw Unicum staat niet stil: op dit moment wordt er een nieuwe activiteitenlocatie gebouwd op het hoofdterrein. Deze richten we in als creatief atelier en kookstudio.