Terug

Diëtisten

Advies over voeding en gezondheid

De diëtisten van Nieuw Unicum zijn de deskundigen om bewoners te helpen op het gebied van voeding en gezondheid. Goede voeding is belangrijk voor een goede gezondheid. Daarnaast draagt een goede voedingsinname bij aan de kwaliteit van leven.

Wat doet de diëtist voor jou als bewoner?

De aanpak van de diëtisten is persoonlijk, praktisch en zo goed mogelijk afgestemd op jouw leven en jouw persoonlijke voorkeuren. De diëtisten werken nauw samen met het behandelteam dat onder andere bestaat uit artsen, (kwaliteits)verpleegkundigen, psychologen, fysio- en ergotherapeuten, logopedisten en maatschappelijk werkers. Samen zorgen zij voor de optimale zorg rondom jou als bewoner.

Afstemming voedingsadvies

De diëtisten richten zich met name op medisch verantwoorde voeding. Ze stemmen het voedingsadvies af op het consistentie-advies van de logopediste. Ook is dit advies gericht op een eventuele onderliggende aandoening, zoals diabetes, decubitus of ondervoeding.

De diëtisten kunnen je ondersteunen in hulpvragen rondom:

Onderzoek naar relatie voeding en MS

Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken naar welk voedingspatroon een positieve uitwerking heeft op de klachten van MS (multiple sclerose). Maar er zijn nog geen eenduidige resultaten. Daarom focust Nieuw Unicum zich nu vooral op een zo gezond mogelijk, onbewerkt en volwaardig voedingspatroon voor bewoners.