Terug

Ergotherapeuten

Slimme hulp bij dagelijkse activiteiten

Om zo zelfstandig mogelijk dagelijkse handelingen en activiteiten uit te kunnen voeren, kunnen bewoners terecht bij de ergotherapeuten van Nieuw Unicum. Zij bedenken praktische aanpassingen om belemmeringen te overkomen en kijken daarbij vooral naar wat iemand nog wel kan. De ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van MS (multiple sclerose).

Wat doet de ergotherapeut voor jou als bewoner?

Ergotherapie kan zich richten op:

Onze aanpak

Samen met jou stellen de ergotherapeuten een plan van aanpak op. Hierin staat onder meer wat belangrijk is voor jou en hoe tevreden je hierover bent. Ze adviseren je over handelingsmogelijkheden, helpen je bij het aanpassen van een handeling(en) of laten je wennen aan een andere manier van handelen. Ook leren ze je omgaan met nieuwe aanpassingen zoals bijvoorbeeld een computer. Verder bieden ze ook jouw omgeving ondersteuning en advies. 

Samenwerking

De ergotherapeuten van Nieuw Unicum werken nauw samen met andere behandelaren uit het behandelteam. Ook onderhouden zij contacten met bijvoorbeeld leveranciers van hulpmiddelen. Zo zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.