Terug

Tandarts en mondhygieniste

Comfortabele, deskundige tandheelkundepraktijk

De halfjaarlijkse tandartscontroles gaan voor bewoners van Nieuw Unicum gewoon door, net als regelmatige controles door de mondhygiëniste. De tandarts- en mondhygiëniste worden ondersteund door een allround tandartsassistent. Bewoners in een rolstoelervaren een comfortabele behandeling dankzij het rolstoelkantelplateau.

Wat doen de tandarts en de mondhygiëniste voor jou als bewoner?

Een goede mondzorg is belangrijk voor de algehele gezondheid. Dat geldt ook voor bewoners van Nieuw Unicum. Alle nieuwe bewoners worden uitgenodigd voor een intake. Onze tandarts kan dezelfde tandheelkundige hulp aanbieden als in een reguliere praktijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gaatjes vullen, röntgenfoto’s maken, het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen, kroon- en brugwerk en verschillende soorten prothesewerk. Ook worden bewoners, indien nodig, elke twee tot drie maanden behandeld door de mondhygiëniste. Zij verricht controles, behandelt en geeft instructies voor betere mondzorg. Behandeling wordt vergoed door het Zorgkantoor. Dit houdt in dat bewoners geen aanvullende tandartsverzekering nodig hebben.

Behandeling onder narcose

Ook is het mogelijk om iemand, wanneer dat nodig is, onder algehele narcose te brengen voor een behandeling. Een team van anesthesisten komt daarvoor speciaal naar Nieuw Unicum. Zo vindt de behandeling plaats in de vertrouwde omgeving.

Kantelplateau voor rolstoelen

De behandelingen zijn zo comfortabel mogelijk dankzij het speciaal ontwikkelde verzonken kantelplateau voor rolstoelen. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel hoeven hierdoor geen vermoeiende overstap naar een tandartsstoel meer te maken. De rolstoel wordt vastgezet op het plateau en dan veilig naar achteren gekanteld. De tandarts of mondhygiëniste kan zo goed zien wat er in de mond gebeurt. Nieuw Unicum is de enige zorginstelling in Europa die een dergelijk, in de grond verzonken, kantelplateau heeft.