Logeren

Kom even tot rust

Het is mogelijk om kortdurend te verblijven -logeren- bij Nieuw Unicum. Je hebt hier gedurende je verblijf een compleet ingericht appartement tot je beschikking. Om te logeren heb je een Wlz-indicatie nodig.

Wanneer kun je komen logeren?

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om gedurende een bepaalde tijd kort te verblijven -logeren- bij Nieuw Unicum, bijvoorbeeld om:

Om in aanmerking te komen voor logeren heb je een Wlz-indicatie van LG 4 of hoger nodig. Let op: er is geen mogelijkheid voor crisis- of spoedopname.

Je appartement

Er zijn vijf appartementen beschikbaar. Deze bevinden zich op de begane grond en hebben een eigen terras. Er is een gezamenlijke huiskamer. Het appartement heeft een zit- en slaapdeel en een keukenblok. Een koelkast hoort bij de standaard inrichting. Verder heb je een eigen douche en toilet, een in hoogte verstelbaar bed, kastruimte, een televisie en wifi. Bezoek is altijd welkom.

Maak gebruik van onze (MS-)expertise, zorg en behandeling

Als je bij Nieuw Unicum komt logeren, kun je met vragen of klachten bij onze paramedici. Dit zijn de kwaliteits- en MS-verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, maatschappelijk werkers en diëtisten. Zij zijn gespecialiseerd in MS (multiple sclerose) en werken nauw met elkaar samen. Het team denkt graag met je mee. Je kunt tijdens je verblijf, ongeacht je Wlz-indicatie, per week tweemaal een behandeling aanvragen en zeven keer meedoen aan een dagbestedingsactiviteit.

Aanmelding en indicatie

Je kunt je aanmelden voor logeren bij Nieuw Unicum bij de medewerkers van intake en opname via het aanmeldformulier. Daarbij heb je het volgende nodig:

Tijdens het intakegesprek bespreken we wat wij in jouw situatie kunnen bieden.

Bekostiging

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vergoeding van de kosten, te weten:

Roken

Roken is niet toegestaan in de appartementen en op het terrein van Nieuw Unicum.

Kijk de rondleidingsfilm

We hebben een rondleidingsfilm gemaakt: Dit is Nieuw Unicum. In deze virtuele tour laten bewoners en medewerkers onder meer de faciliteiten zien, ons Behandelcentrum en de verschillende woonvormen. Zo krijg je vast een idee van wat wij kunnen bieden.

“Ik logeer graag bij Nieuw Unicum. Ik kom tot rust met alle zorg om mij heen. Ook mijn partner kan zo opladen.

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden of aanmelding? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname: