Ik ben mantelzorger

Nieuw Unicum is er ook voor jou

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Maar mantelzorgen voor iemand met een chronische aandoening is zwaar. Ook wanneer jouw naaste naar Nieuw Unicum verhuist. We betrekken je graag bij de zorg voor je partner of naaste.

Je rol verandert

Wanneer je partner, familielid, kind, of vriend naar Nieuw Unicum verhuist, verandert je rol als mantelzorger. Tot nu was jij degene die verantwoordelijk was voor de dagelijkse verzorging, doktersafspraken, behandelingen en activiteiten. Nu kun je dat aan onze zorg- en activiteitenmedewerkers en behandelaren overlaten. Wij stimuleren dat je actief deel blijft uitmaken van het leven van je naaste.

Mantelzorgbeleid

Tijdens het intakegesprek van je naaste voor verblijf of behandeling bij Nieuw Unicum krijg je meer informatie over het mantelzorgbeleid. Je kunt dan ook aangeven op welke gebieden je jouw naaste wilt blijven ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het doen van de administratie, bij ziekenhuisbezoek, bij het wassen van kleding of om eventueel boodschappen te doen.

Dit bieden we ook

Nieuw Unicum heeft een contactpersoon mantelzorg. Ook verschijnt er tweemaal per jaar een nieuwsbrief speciaal voor mantelzorgers en organiseren we (thema)bijeenkomsten. Je bent hierbij van harte welkom.

“Contact met andere mantelzorgers en de herkenning van waar we mee worstelen, is zo belangrijk. Je kunt elkaar echt helpen. “

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden of aanmelding? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname: