Behandelcentrum

Behandelteam, zwembad en technisch specialisten onder één dak

De behandelaren zijn te vinden in het Behandelcentrum. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten rondom MS. Ook is hier ons therapeutische zwembad. De technische dienst is 24/7 bereikbaar voor het verhelpen van storingen. Ook passen onze technisch specialisten rolstoelen aan en installeren ze domotica-toepassingen.

Behandelcentrum fysiotherapie statafel

Behandelteam

Ons behandelteam bestaat uit ervaren en deskundige artsen, verpleegkundig consulenten, psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers, een tandarts en mondhygiënisten. Ze bieden behandeling aan mensen met complexe lichamelijke en cognitieve beperkingen. Ook zijn onze behandelaren gespecialiseerd in de behandeling van klachten rondom MS (multipls sclerose). Niet alleen zoeken ze naar verlichting en mogelijkheden, ook leren ze je omgaan met de gevolgen van jouw ziekte.

Zwembad

In het therapeutische zwembad bieden we fysiotherapie en activiteiten voor mensen die tijdelijk of langdurend bij Nieuw Unicum verblijven. Een plafondlift kan zwemmers van de kleedkamer tot in het zwembad brengen. De temperatuur van het water is 32ºC. Ook mensen met een beperking die die willen zwemmen en niet bij Nieuw Unicum verblijven of mensen met een verwijzing voor aquafit bijvoorbeeld kunnen (op afspraak) gebruikmaken van het zwembad.

Technische dienst

Of het nu gaat om renovatieprojecten of onderhoud van medische apparatuur, verwarmings-, alarm- en brandinstallaties; dit ligt in de vertrouwde handen van de eigen technische dienst. De technici werken ze samen met behandelaren om met technische aanpassingen het leven van bewoners aangenamer te maken. Bijvoorbeeld door rolstoelen, rollators en bedden aan te passen. Bij het installeren van domotica bieden ze ondersteuning.

Kijk de rondleidingsfilm

We hebben een rondleidingsfilm gemaakt: Dit is Nieuw Unicum. In deze virtuele tour laten bewoners en medewerkers onder meer de faciliteiten zien, ons Behandelcentrum en de verschillende woonvormen. Zo krijg je vast een idee van wat wij kunnen bieden.

“Alles is hier aanwezig; deskundige behandelaren, zelfs een zwembad en een eigen technische dienst.”

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden of aanmelding? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname: