Technische ondersteuning

Eigen technisch specialisten

Of het nu gaat om renovatieprojecten of onderhoud van medische apparatuur en verwarmings-, alarm- en brandinstallaties; dit ligt in de vertrouwde handen van onze eigen technische dienst. Onze technisch specialisten werken samen met behandelaren om met slimme toepassingen het leven van bewoners aangenamer te maken. Bij het installeren van domotica bieden ze ondersteuning.

Beheer, onderhoud en aanpassingen

Nieuw Unicum beschikt over een eigen afdeling techniek. Onze technisch specialisten dragen zorg voor het beheer van de gebouwen, en zijn nauw betrokken bij (ver)bouwprojecten en renovaties. Daarbij plegen ze onderhoud aan rolstoelen, rollators, bedden, decubitusmatrassen, medische apparatuur, tilsystemen, de verwarmings- en zwembadinstallatie. Verder zijn ze verantwoordelijk voor de brandveiligheid op alle locaties en de controle op onder meer zuurstofconcentratoren.

Innovatie door samenwerking

Voor mensen in een rolstoel die nauwelijks meer mobiel zijn en ook de handfunctie verliezen, ontwikkelen onze technici compleet nieuwe besturingssystemen. Dat doen ze samen met onze ergo- en fysiotherapeuten. Een voorbeeld hiervan is kinbesturing. Door het omleiden van de besturing van de handbediening naar een ‘stuurbol’ tot onder de kin van de gebruiker, kan iemand toch zijn eigen rolstoel voortbewegen en sturen. Dankzij deze aanpassing kunnen mensen er weer zelfstandig op uit. Ook bij het afstellen van een goede zit van rolstoelen werken de technisch specialisten nauw samen met de collega’s van de behandeldienst. Dit voorkomt of verlicht zit- of rugklachten bijvoorbeeld. Op het gebied van alarmering en eten en drinken kijken ze voortdurend naar mogelijkheden die mensen kunnen helpen.

Domotica

Een ander belangrijk aandachtspunt voor de technische dienst is het inzetten van domotica. Domotica helpt om handelingen te automatiseren. Bijvoorbeeld om lichten aan en uit te doen of gordijnen te openen en te sluiten. Veel mensen die bij Nieuw Unicum komen wonen, zijn al gewend om hier in hun eigen omgeving mee uit de voeten te kunnen. Onze technici bieden ondersteuning bij de installering ervan.

Hulp bij inrichting

Vanzelfsprekend kan de technische dienst ook ondersteuning bieden aan bewoners bij kleine inrichtingswensen.

24/7

De technisch specialisten zijn 24/7 in de buurt als je ze nodig hebt. Bijvoorbeeld als er een storing is.

“Als ik merk dat de banden van mijn rolstoel zachter worden, rijd ik even langs de werkplaats. De mannen maken meteen even tijd om ze weer op te pompen.”