Aanmelding, indicatie en wachtlijst

Hoe regel je tijdelijk of langdurend verblijf?

Er gelden verschillende regelingen voor tijdelijk en langdurend verblijf. Ook de bekostiging is anders geregeld.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden voor tijdelijk verblijf als je minimaal 18 jaar bent. Als je tussen de 18 en 67 jaar bent, kun je gebruikmaken van langdurend verblijf, zorg, behandeling en ondersteuning van Nieuw Unicum.

Hoe meld je je aan voor tijdelijk verblijf?

Je kunt je aanmelden voor tijdelijk verblijf via het aanmeldformulier. Daarbij heb je het volgende nodig:

  • een zorgindicatie ZZP LG 4 tot en met 7 of
  • een PGB op basis van een LG 4 tot en met 7


Hoe wordt tijdelijk verblijf bekostigd?

Bij een tijdelijke opname zijn er verschillende mogelijkheden voor vergoeding van de kosten, te weten:

Hoe meld je je aan voor langdurend verblijf?

Met een ZZP LG 4 tot en met 7 kun je een appartement betrekken bij Nieuw Unicum. Je kunt je aanmelden voor langdurend verblijf via het aanmeldformulier. Je hebt hiervoor een indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. Als je wilt meedoen aan de activiteiten die wij bij wijze van dagbesteding organiseren, dan vraag je dit apart aan. We nodigen je uit om eerst twee weken te komen proefwonen. Gedurende deze tijd maak je kennis met Nieuw Unicum.

 

Hoe wordt langdurend verblijf bekostigd?

De kosten van langdurende opname krijg je via de Wlz (Wet langdurige zorg) vergoed. Je betaalt een eigen bijdrage afhankelijk van je inkomen. De rekening hiervoor ontvang je van het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Wachtlijst

Nieuw Unicum hanteert een wachtlijst voor langdurend wonen. Om op de wachtlijst te komen voor langdurend verblijf, nodigen we je uit om eerst te komen proefwonen. Zo kun je alvast ervaren wat wij jou aan zorg, behandeling en ondersteuning kunnen bieden.

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden, aanmelding of een indicatie-aanvraag? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname via