Verblijf met zorg, behandeling en activiteiten

Eigen regie

MS (multiple sclerose), andere progressieve neurologische ziekten of niet-aangeboren hersenletsel kunnen grote lichamelijke en cognitieve gevolgen hebben. Toch wil je jouw leven in eigen hand houden. Nieuw Unicum biedt de mogelijkheid tot logeren, langdurend verblijf, zorg, diagnostiek, behandeling en ondersteuning.

Wat bieden wij?

Je kunt bij Nieuw Unicum terecht voor:

Behandelteam

Verblijf is altijd in combinatie met 24-uurszorg, ondersteuning en behandeling door ons behandelteam. Alle behandelaren zijn gespecialiseerd in de verzorging en behandeling van mensen met MS (multiple sclerose) en andere complexe lichamelijke beperkingen (multiproblematiek).

Aanmelding, indicatie en wachtlijst

Als je tussen de 18 en 67 jaar bent en voldoet aan onze criteria, kun je gebruikmaken van verblijf, zorg, diagnostiek, behandeling en ondersteuning van Nieuw Unicum. Hoe je je aanmeldt voor logeren of langdurend verblijf en wat je daarvoor nodig hebt vind je hier. Er is een wachtlijst.

Activiteiten

We bieden veel verschillende activiteiten op diverse locaties, zowel in groepen als een-op-een. Een betekenisvolle daginvulling betekent voor iedereen iets anders. Daarom is de keuze aan dagbestedingsactiviteiten groot. We passen het activiteitenaanbod voortdurend aan aan de behoefte van de bewoners.

Waarom kiezen voor Nieuw Unicum?

Belangrijke redenen waarom bewoners voor verblijf bij Nieuw Unicum kiezen:

Kijk de rondleidingsfilm

We hebben een rondleidingsfilm gemaakt: Dit is Nieuw Unicum. In deze virtuele tour laten bewoners en medewerkers onder meer de faciliteiten zien, ons Behandelcentrum en de verschillende woonvormen. Zo krijg je vast een idee van wat wij kunnen bieden.

“Alles regelen ze voor mij, zodat ik mijn kostbare energie alleen aan leuke dingen hoef te besteden. Dát is kwaliteit van leven.”

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden of aanmelding? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname: