MS Expertisecentrum

Zorg, behandeling, consultatie, scholing en onderzoek

We hebben jarenlange ervaring en expertise rondom de zorg en behandeling van mensen met MS. Die kennis willen we graag delen met collega-behandelaren. Ook bieden we begeleiding bij de beperkingen die kunnen voorkomen. Onze behandelaren doen onderzoek om de kwaliteit van leven voor mensen met MS te verbeteren.

Wat kan het MS Expertisecentrum* voor jou betekenen?

Je behoefte aan zorg, ondersteuning of behandeling kan in de loop van het ziekteproces van MS (multiple sclerose) veranderen. Op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak kun je tegen beperkingen aanlopen. Onze zorgmedewerkers en behandelaren zijn gespecialiseerd in MS en werken nauw met elkaar samen. Zij richten zich op het behoud van jouw zelfstandigheid. Bovendien kijken ze uitgebreid naar de mogelijkheden om jouw beperkingen en/of klachten te verminderen.

* Op dit moment werken we aan een officiële erkenning door de CELZ (Commissie Expertisecentra Langdurige Zorg). Benieuwd wat dit precies betekent? Je leest er alles over op de website van het Kennisnetwerk MS in de langdurige zorg.  

Verwijzing, consultatie, scholing voor collega-behandelaren

Bij Nieuw Unicum werken artsen(kwaliteits- en MS-)verpleegkundigenpsychologenfysiotherapeutenergotherapeutenlogopedistendiëtisten, maatschappelijk werkers, een tandarts en mondhygiënisten. Al deze behandelaren hebben jarenlange ervaring met de zorg voor en het behandelen van mensen met MS. Loop je bij de behandeling van mensen met MS in jouw praktijk tegen vragen aan? Leg ze voor aan het behandelteam van Nieuw Unicum. Ze helpen je graag verder; of het nu gaat om een verwijzing, consultatie of scholing.

Onderzoek naar MS

We zijn betrokken bij zowel praktijkgericht als wetenschappelijk onderzoek naar MS. Het doel hiervan is om de kwaliteit van leven voor mensen met MS te verbeteren. We werken hierbij nauw samen met gerenommeerde kennisinstituten.

“Ik hoef hier niks uit te leggen. De zorgmedewerkers en het behandelteam weten precies wat MS is en waar ik tegenaan loop. Zij komen met oplossingen waar ik tot nu toe geen weet van had.”