Ik heb MS (multiple sclerose)

Het MS Expertisecentrum van Nieuw Unicum

biedt mensen met MS (multiple sclerose) verblijf, zorg, en behandeling. Al onze artsen en behandelaren zijn gespecialiseerd in de behandeling van progressieve MS en bijkomende complicaties. Ondanks de beperkingen door MS blijven we zoeken naar mogelijkheden om jouw kwaliteit van leven te vergroten.

Toenemende klachten

Als je MS (multiple sclerose) hebt, kan je behoefte aan zorg en ondersteuning in de loop van het ziekteproces veranderen. Soms merk je dat je nieuwe symptomen krijgt, of dat je klachten toenemen. Je kunt slechter gaan lopen of krijgt last van spasticiteit, geheugenverlies of blaas- en darmproblemen. Dit is erg vervelend en daar kun je, ook mentaal, behoorlijk last van hebben. Ons gespecialiseerde behandelteam kan ondersteuning bieden. Wij helpen jou zolang mogelijk de eigen regie te houden.

Gespecialiseerd in MS

Onze in MS gespecialiseerde behandelaren werken nauw met elkaar samen, oftewel multidisciplinair. Het behandelteam bestaat uit artsen, verpleegkundig consulenten, psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers, een tandarts en mondhygiëniste. De behandelingen en adviezen zijn gericht op het verbeteren en behouden van jouw functieniveau, zelfstandigheid en veiligheid. Het verbeteren van de kwaliteit van leven en jouw welbevinden zijn hierbij het uitgangspunt.

Dit bieden wij

Je kunt je aanmelden voor een multidisciplinaire screening als je tijdelijk verblijft bij Nieuw Unicum. Je kunt een aantal keer per jaar gebruikmaken van tijdelijk verblijf. Bijvoorbeeld om je te kijken of langdurend verblijf hier iets voor jou is of om te herstellen na een ziekenhuisopname. Je bent welkom!

Kijk de rondleidingsfilm

We hebben een rondleidingsfilm gemaakt: Dit is Nieuw Unicum. In deze virtuele toer laten bewoners en medewerkers onder meer de faciliteiten zien, ons Behandelcentrum en de verschillende woonvormen. Zo krijg je vast een idee van wat wij kunnen bieden.

“Ik hoef hier niks uit te leggen. Het behandelteam weet precies wat MS is en waar ik tegenaan loop. Zij komen met oplossingen waar ik tot nu toe geen weet van had.

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden, aanmelding of een indicatie-aanvraag? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname via