Langdurend verblijf

Wonen zoals jij wilt en kunt

Nieuw Unicum biedt verschillende mogelijkheden voor langdurend verblijf met zorg, behandeling en ondersteuning. We bieden huisvesting die past bij jouw situatie, wensen en behoeften.

Diverse mogelijkheden voor langdurend verblijf

Op de locaties van Nieuw Unicum bieden we verschillende mogelijkheden voor langdurend verblijf met zorg en ondersteuning. Kun je je zelfstandig redden, dan kun je terecht in de appartementen van Union, Zandvoort-Noord, Zandvoort-Centrum of Haarlem. Heb je meer ondersteuning nodig, dan krijg je een appartement toegewezen op de hoofdlocatie. Alle appartementen zijn voorzien van een keukenblok, je hebt je eigen douche en toilet, een in hoogte verstelbaar bed, kastruimte en wifi. Alle afdelingen en locaties hebben een gezamenlijke huiskamer. Bezoek is altijd welkom.

Zorg en ondersteuning

Op alle locaties is 24 uur per dag zorg en ondersteuning aanwezig. In overleg met jou (en jouw mantelzorger) maken we afspraken over hoeveel ondersteuning je op welk gebied nodig hebt. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is jouw zorgzwaartepakket (ZZP). De afspraken over de zorg en ondersteuning leggen we vast in een ondersteuningsplan dat we jaarlijks samen met jou evalueren.

Hoe meld je je aan voor langdurend verblijf?

Met een ZZP LG 4 tot en met 7 kun je een appartement betrekken bij Nieuw Unicum. Je kunt je aanmelden voor langdurend verblijf via het aanmeldformulier. Je hebt hiervoor een indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. Als je wilt meedoen aan de activiteiten die wij bij wijze van dagbesteding organiseren, dan vraag je dit apart aan. Uiteraard bespreken we je wensen en behoeften tijdens het intakegesprek.

Hoe wordt langdurend verblijf bekostigd?

De kosten van opname krijg je via de Wlz (Wet langdurige zorg) vergoed. Je betaalt een eigen bijdrage afhankelijk van je inkomen. De rekening hiervoor ontvang je van het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Roken

Roken is niet toegestaan in de appartementen en op het terrein van Nieuw Unicum. Dit geldt voor alle zorg- en activiteitenlocaties.

Kijk de rondleidingsfilm

We hebben een rondleidingsfilm gemaakt: Dit is Nieuw Unicum. In deze virtuele tour laten bewoners en medewerkers onder meer de faciliteiten zien, ons Behandelcentrum en de verschillende woonvormen. Zo krijg je vast een idee van wat wij kunnen bieden.

“Wakker worden met een hert voor je raam, konijntjes in het gras en fluitende vogels. Ook dat is Nieuw Unicum.

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden of aanmelding? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname: