Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Tijdelijk verblijf

Op adem komen in Zandvoort


Het is mogelijk om tijdelijk bij Nieuw Unicum te verblijven en gebruik te maken van onze expertise en zorgverlening. De verblijfsduur is in overleg en minimaal een week. In deze periode verblijft u in één van de appartementen van Nieuw Unicum.
 

Waarom tijdelijk verblijven bij Nieuw Unicum?
Er kunnen diverse redenen zijn om tijdelijk bij Nieuw Unicum te verblijven:

 • ​Om te herstellen na een ziekenhuisopname;
 • Voor nader onderzoek en behandeling en om gebruik te maken van de expertise van Nieuw Unicum;
 • Om kennis te maken met Nieuw Unicum in het kader van een eventueel toekomstig langdurend verblijf.

Het is mogelijk om meerdere keren per jaar gebruik te maken van een tijdelijke opname. Dit kan juist het langer zelfstandig thuis blijven wonen bevorderen en de eventuele noodzaak voor langdurend verblijf uitstellen.

 

"Doordat ik elke maand een aantal dagen naar Nieuw Unicum ga, is het zowel voor mijn vrouw als mijzelf thuis vol te houden. Ik heb bij Nieuw Unicum een appartement met voldoende privacy en ik kan de gezelligheid zo opzoeken. Bovendien krijg ik meteen veel informatie en bruikbare adviezen over het omgaan met mijn ziekte."


Zorg, ondersteuning en behandeling
Nieuw Unicum biedt 24-uurszorg. We overleggen met u welke zorg en ondersteuning u tijdens uw verblijf krijgt. Een enthousiast team van verzorgenden en verpleegkundigen staat voor u klaar. Tevens zijn er uitgebreide mogelijkheden voor dagbesteding passend bij uw situatie en wensen. Tijdens uw verblijf kunt u ook terecht bij ons behandelteam. Dit team bestaat uit een arts, verpleegkundig consulent, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, neuropsycholog en diëtist. Zij werken nauw met elkaar samen en denken graag met u mee.

Voor mensen met MS is er de mogelijkheid van een multidisciplinaire screening tijdens hun tijdelijke verblijf in Nieuw Unicum. Dat betekent dat u, afhankelijk van uw hulpvraag, door verschillende behandelaars onderzocht wordt en dat zij gezamenlijk een (behandel)advies uitbrengen. Dit advies geeft aan wat voor u de juiste zorg, begeleiding en behandeling is. Tevens worden praktische tips gegeven die u toe kunt passen in de thuissituatie.
 

De appartementen
Op de hoofdlocatie van Nieuw Unicum, gelegen in de duinen bij Zandvoort, zijn negen eenpersoonsappartementen gereserveerd voor tijdelijk verblijf. De appartementen bestaan uit:

 • een zit-/slaapgedeelte met een keukenblok met koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat
 • eigen sanitaire ruimte met douche, wastafel en toilet
 • een in hoogte verstelbaar bed
 • kastruimte
 • televisie, radio, cd/dvd-speler
 • telefoonaansluiting en WIFI

Alle appartementen zijn gelegen op een zorgafdeling die bestaat uit totaal 17 appartementen. Er is een gezamenlijke huiskamer waar u altijd voor koffie terecht kunt. De appartementen zijn op de begane grond gelegen en hebben een klein terras.

Wij zorgen voor handdoeken en bedlinnen. U dient zelf, naast kleding en toiletartikelen, eventuele hulpmiddelen en voldoende medicijnen voor uw verblijf in Nieuw Unicum mee te nemen. Bezoek is altijd van harte welkom; er zijn geen speciale bezoektijden.
 

Zorgindicatie nodig voor tijdelijk verblijf
De kosten voor uw tijdelijk verblijf in Nieuw Unicum kunnen op verschillende manieren vergoed worden:

 • Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U heeft dan een indicatie nodig van Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor ZZP LG 4 t/m 7.  Van u wordt een eigen bijdrage gevraagd, afhankelijk van uw inkomen. 
 • Via een eerstelijns verblijfsindicatie via uw ziektenkostenverzekeraar.
 • Vanuit uw persoonsgebonden budget (PGB) 
 • U kunt het verblijf ook zelf betalen. 

Coronabewijs bij tijdelijk verblijf
Vanaf 15 november 2021 dienen bewoners die tijdelijk bij Nieuw Unicum verblijven een coronabewijs te kunnen overleggen. Dit betreft dan een bewijs van volledige vaccinatie, een herstelbewijs van een covid-19 infectie of een recente, negatieve PCR-testuitslag. Betreffende bewoners krijgen vooraf aan hun verblijf een brief met nadere informatie. 

Meer informatie
We nodigen u graag uit voor een oriënterend bezoek. U kunt hiervoor een afspraak maken met de coördinator intake en opname. De coördinator is elke werkdag van 10 tot 12 uur en van 13 tot 14 uur bereikbaar via telefoonnummer 023 – 576 11 39.  Mailen kan ook: intakeenopname@nieuwunicum.nl. Hier kunt u ook terecht met vragen. Vanwege grote drukte kan het nlanger duren voordat u wordt uigenodigd.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden