Tijdelijk verblijf

Screening, proefwonen of herstel

Het is mogelijk om kort te verblijven bij Nieuw Unicum. Je kunt dan ook een multidisciplinaire screening laten doen. Ook als je moet herstellen na een ziekenhuisopname of om te ervaren of langdurend wonen hier iets voor jou is, kun je hier terecht.

Wanneer kun je gebruik maken van tijdelijk verblijf?

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om gedurende een bepaalde tijd kort te verblijven bij Nieuw Unicum, bijvoorbeeld:

Je appartement

Er zijn tien appartementen voor tijdelijk verblijf. Deze bevinden zich op de begane grond en hebben een eigen terras. Er is een gezamenlijke huiskamer. Het appartement heeft een zit- en slaapdeel en een keukenblok. Een koelkast hoort bij de standaard inrichting. Verder heb je een eigen douche en toilet, een in hoogte verstelbaar bed, kastruimte, een televisie en wifi. Bezoek is altijd welkom.

Maak gebruik van onze (MS-)expertise, zorg en behandeling

Tijdens je verblijf kun je terecht bij ons behandelteam dat is gespecialiseerd in MS (multiple sclerose). Dit team bestaat uit artsen, verpleegkundig consulenten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, maatschappelijk werkers en diëtisten. Zij werken nauw met elkaar samen en denken graag met je mee. Via de medewerkers van de afdeling intake en opname kun je een afspraak maken voor tijdelijk verblijf en een multidisciplinaire screening.

Meerdere keren per jaar

Het is mogelijk om meerdere keren per jaar gebruik te maken van tijdelijk verblijf. Op basis van je ELV (verwijzing voor eerstelijns verblijf) kun je drie keer twee weken bij Nieuw Unicum verblijven. In totaal dus zes weken per jaar. Dit kan helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Ook als je geen MS hebt, ben je welkom.

Aanmelding en indicatie

Je kunt je aanmelden voor tijdelijk verblijf bij de medewerkers van intake en opname via het aanmeldformulier. Daarbij heb je het volgende nodig:

Na het intakegesprek kan het verblijf op redelijk korte termijn worden gepland. Dit kan al een jaar van te voren.

Bekostiging

Bij een tijdelijke opname zijn er verschillende mogelijkheden voor vergoeding van de kosten, te weten:

Roken

Er mag niet gerookt worden in de appartementen van de afdeling tijdelijk verblijf en op het terrein van Nieuw Unicum.

“Ik logeer graag een paar keer per jaar bij Nieuw Unicum. Ik kom tot rust met alle zorg om mij heen. Ook mijn man kan zo opladen.

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden, aanmelding of een indicatie-aanvraag? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname via