Tijdelijk verblijf

Kom even tot rust

Het is mogelijk om kortdurend te verblijven bij Nieuw Unicum. Je komt tot rust in je compleet ingerichte appartement. Hiervoor heb je een Wlz-indicatie nodig.

Wanneer kun je gebruik maken van tijdelijk verblijf?

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om gedurende een bepaalde tijd kort te verblijven bij Nieuw Unicum, bijvoorbeeld om:

Om in aanmerking te komen voor tijdelijk verblijf heb je een Wlz-indicatie van LG 4 of hoger nodig. Let op: er is geen mogelijkheid voor crisis- of spoedopname.

Je appartement

Er zijn vijf appartementen voor tijdelijk verblijf. Deze bevinden zich op de begane grond en hebben een eigen terras. Er is een gezamenlijke huiskamer. Het appartement heeft een zit- en slaapdeel en een keukenblok. Een koelkast hoort bij de standaard inrichting. Verder heb je een eigen douche en toilet, een in hoogte verstelbaar bed, kastruimte, een televisie en wifi. Bezoek is altijd welkom.

Maak gebruik van onze (MS-)expertise, zorg en behandeling

Afhankelijk van je Wlz-indicatie kun je tijdens je tijdelijke verblijf terecht bij ons behandelteam dat is gespecialiseerd in MS (multiple sclerose). Dit team bestaat uit artsen, verpleegkundig consulenten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, maatschappelijk werkers en diëtisten. Zij werken nauw met elkaar samen en denken graag met je mee.

Aanmelding en indicatie

Je kunt je aanmelden voor tijdelijk verblijf bij de medewerkers van intake en opname via het aanmeldformulier. Daarbij heb je het volgende nodig:

Tijdens het intakegesprek bespreken we wat wij in jouw situatie kunnen bieden.

Bekostiging

Bij een tijdelijke opname zijn er verschillende mogelijkheden voor vergoeding van de kosten, te weten:

Roken

Roken is niet toegestaan in de appartementen van de afdeling tijdelijk verblijf en op het terrein van Nieuw Unicum.

Kijk de rondleidingsfilm

We hebben een rondleidingsfilm gemaakt: Dit is Nieuw Unicum. In deze virtuele tour laten bewoners en medewerkers onder meer de faciliteiten zien, ons Behandelcentrum en de verschillende woonvormen. Zo krijg je vast een idee van wat wij kunnen bieden.

“Ik logeer graag een paar keer per jaar bij Nieuw Unicum. Ik kom tot rust met alle zorg om mij heen. Ook mijn partner kan zo opladen.

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld over zorg, ondersteuning, verblijfsmogelijkheden of aanmelding? Je kunt een afspraak maken met de medewerkers van intake en opname: