Terug

Medewerker Nieuw Unicum heeft V&VN digitale zorgprijs gewonnen!

Tessa Herngreen heeft afgelopen oktober via het opleidingstraject tot Verzorgende IG haar diploma behaald bij Nieuw Unicum. Als eindopdracht voor haar opleiding heeft Tessa een verbetervoorstel gemaakt. En daarmee heeft ze nu de digitale zorgprijs van de V&VN gewonnen!

v.l.n.r.: Harmke Breimer (docent OPPstap Zorg en Welzijn), Felice Brouwer (werkbegeleider Nieuw Unicum), Nicolet de Ruijter (praktijkopleider Nieuw Unicum), Tessa Herngreen (verzorgende IG afdeling Zwaluwhof) en Conny Helder (demissionair Minister voor Langdurige Zorg en Sport), zij reikte de prijs uit.

In haar eindopdracht stelt ze voor om een QR-code te maken die in het appartement van een bewoner hangt, waarmee nieuwe zorgcollega’s (met name ZZP’ers) op een efficiënte manier in de zorgkaart kunnen kijken. Met dit idee is zij geselecteerd voor digitale zorginnovatie 2023 van de V&VN (de beroepsvereniging van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten). Een paar weken geleden kreeg ze te horen dat ze met haar praktische idee bij de laatste vijf genomineerden zat. En gistermiddag was de prijsuitreiking: ze heeft dus gewonnen! We zijn daar natuurlijk supertrots op!

v.l.n.r. op de foto: Harmke Breimer (docent OPPstap Zorg en Welzijn), Felice Brouwer (werkbegeleider Nieuw Unicum), Nicolet de Ruijter (praktijkopleider Nieuw Unicum), Tessa Herngreen (verzorgende IG afdeling Zwaluwhof) en Conny Helder (demissionair Minister voor Langdurige Zorg en Sport), zij reikte de prijs uit.