Terug

25e Editie Nationale MS Dag groot succes

Zondag 29 oktober was Nieuw Unicum aanwezig op de Nationale MS Dag. Dit grootste jaarlijkse evenement in Nederland voor mensen met MS, hun naasten en iedereen die zich bij MS betrokken voelt, vond plaats in ’s-Hertogenbosch. Nieuw Unicum was aanwezig met een stand om vragen te beantwoorden en advies te geven aan bezoekers.  

Bezoekers konden deze dag diverse presentaties volgen over de nieuwste inzichten, leefstijl, medicatie en behandelingen, vragen stellen en inspiratie op doen. Nieuw Unicum had een stand op het inspiratieplein samen met nog 32 andere standhouders. “Ons team bestond uit drie enthousiaste collega’s om vragen van bezoekers zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden en om mensen van advies te voorzien”, legt Marlous, communicatieadviseur uit. “Senior Verpleegkundig Consulent Corina gaf onder meer advies over verwijzingen, behandeling en onze verblijfmogelijkheden. Ergotherapeut Afra had haar gereedschap mee om ter plekke rollators en rolstoelen beter af te stellen.”

Meerwaarde voor mensen met MS

De MS Dag trekt een heel breed publiek aan: van mensen die net de diagnose MS hebben en alles willen weten, tot mensen die inmiddels meer klachten ondervinden en daarom informatie zoeken. We hebben veel bezoekers kunnen informeren over wat Nieuw Unicum te bieden heeft. In totaal waren er bijna 1.200 mensen naar de MS Dag gekomen. “We zijn bijna zonder onderbreking in touw geweest. Dat geeft veel voldoening,” aldus Afra. “Je ziet dat Nieuw Unicum er niet voor niets is. We voorzien echt in een behoefte voor mensen met MS.”