Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Kwaliteitsrapport 2017

Van systeem naar gesprek

Geplaatst op 28-05-2018

Met trots presenteren wij hierbij het Kwaliteitsrapport van Nieuw Unicum over 2017.

 
Dit kwaliteitsrapport is een externe verantwoording naar diverse partijen o.a.:
  • het Zorgkantoor
  • de Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd
  • het Ministerie van VWS
  • Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

Daarnaast heeft het kwaliteitsrapport tot doel:

  • Het geven van duidelijkheid naar cliënten: wat mogen zij verwachten van de geboden zorg en ondersteuning (vanuit de Wlz).
  • Het is stimulerend voor de medewerkers die de zorg uitvoeren: het helpt hen bij het voortdurend werken aan kwaliteitsverbetering.
  • Het is richtinggevend voor de bestuurder en het managementteam van Nieuw Unicum. Het kwaliteitsrapport geeft inzicht in wat goed gaat en wat beter moet.

Het kwaliteitsrapport wordt gezien als een instrument om in gesprek te gaan, zowel intern – met de CR en OR - als extern - bijvoorbeeld inspectie en zorgkantoor.

In het kwaliteitsrapport vertellen we hoe we het vernieuwde kwaliteitskader hebben vormgegeven. Daarvoor gebruiken wij o.a. de uitkomsten van teamreflecties, het cliëntervaringsonderzoek en het medewerkersonderzoek. Ook vertellen we hoe wij omgaan met thema’s als eigen regie van de cliënt en veiligheid.

Voor de vorm van het kwaliteitsrapport hebben wij gekozen voor een interactieve PDF. Dat maakt het mogelijk om door te klikken naar nadere uitleg, meer diepgang of beeld en geluid waarmee de gegevens worden ondersteund, nader uitgelegd of geïllustreerd worden. Dat past ook goed bij “van systeem naar gesprek” Niet alleen willen we u hiermee inzicht en overzicht bieden in de zorg voor kwaliteit binnen Nieuw Unicum, maar bovenal nodigen we u uit om daarover met ons in gesprek te gaan. Alleen dan kunnen we leren hoe we het nog beter kunnen doen voor onze cliënten en medewerkers.

Wij hebben er voor gekozen één kwaliteitsrapport te schrijven dat voor alle lezers toegankelijk is. Er zal geen aparte versie voor verschillende doelgroepen beschikbaar komen.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden