Terug

Nieuwe beweegtrainers in de fitnessruimte

De fitnessruimte van Nieuw Unicum is drie prachtige motomeds rijker: twee daarvan hebben we met heel Nieuw Unicum bij elkaar gerold, gerend en gesponsord. Ze zijn feestelijk in gebruik genomen.

demonstratie beweegtrainers

Maaike de Vries, bestuurder, bedankte iedereen die er voor gezorgd heeft dat deze nieuwe fietsen hier nu staan. Met name noemde ze een aantal grote sponsoren waaronder onze eigen Stichting Vrienden van Nieuw Unicum, De Ruilwinkel uit Zandvoort, de bridgers aan de Strandbridge en Brentano’s Steun des Ouderdoms.

De eer was aan Lies en Peter om met enigszins botte scharen het lint door te knippen. Vervolgens gaven zij een demonstratie. De beweegtrainers lopen gelukkig een stuk gesmeerder.

Met deze bewegingstrainer kunnen bewoners van Nieuw Unicum zowel hun been als armspieren trainen. En dat kan zowel actief als passief. Dus als een bewoner nog spierkracht heeft kan hij/zij zelf fietsen. Lukt dat niet meer dan is er een motortje waardoor de benen of armen toch bewogen kunnen worden.

Bewegen is belangrijk
Het merendeel van de bewoners van Nieuw Unicum zit in een rolstoel en kan veelal niet meer zelfstandig bewegen. Voor je spieren en je doorbloeding is regelmatig bewegen juist heel belangrijk. Beweging is goed voor het behoud van de mobiliteit van spierweefsel en gewrichten. Bewegen vermindert daarnaast ook pijnklachten en spasticiteit. Om gebruik te maken van de beweegtrainer, kan de bewoner in zijn/haar eigen rolstoel aanschuiven. Een medewerker van Nieuw Unicum helpt om de voeten en/of handen op de trainer te plaatsen.