Terug

Formule 1-feest komend weekend

Niet alleen op het circuit in Zandvoort vieren Formule1-fans dit weekend het Grand Prix feest. Ook bij Nieuw Unicum trekt de enthousiaste evenementencommissie alles uit de kast om het voor bewoners extra gezellig te maken. Bewoners en zorgmedewerkers kunnen (tussen de bedrijven door) de trainingen en de race zo goed mogelijk volgen op een groot scherm op de met Formule 1-vlaggen versierde Brinck. Er staat hier zelfs een echte race auto.

Thim in zijn race auto

Twee dagen voordat de feestelijkheden beginnen, zijn facilitair medewerker Vera en Calista van de evenementencommissie druk bezig met het ophangen van vlaggen en slingers. “We pakken uit hoor”, lacht Vera. “Heel veel bewoners zijn Formule 1-fan, net als veel medewerkers. Ook een van onze bestuurders, Anne-Marie Jasper, kun je hiervoor wakker maken.” Calista vult aan: “Naast dat we zondag met z’n allen op de Brinck de race gaan kijken, organiseren we ook een loterij met mooie prijzen. Onze collega’s van dagbesteding, Rick en Jurjen zijn de quizmasters. Bij de geweldige lokale ondernemers in Zandvoort hebben ze deze prijzen kunnen scoren.”

Race bolide op de Brinck
De race auto die nu ‘op display’ op de Brinck staat is van coördinator Planning en autocoureur Thim. Hij komt met zijn ‘Racing team Zandvoort’ uit in de Mazda Max5 Cup van het DNRT. “Bij wijze van grap werd mij gevraagd of ik onze race auto ter beschikking wilde stellen”, vertelt bij trots. “Omdat we volgende week zelf races hebben in België, moest ik dat wel eerst kortsluiten met mijn monteur. Maar het is gelukt. Mooi toch dat onze auto hier staat! Zo wordt het racen een beetje tastbaar.”

Petra telt de dagen af
“Eigenlijk moest ik werken zondag, maar een collega was zo lief om mijn dienst over te nemen”, aldus een dankbare Petra, verpleegkundige bij Nieuw Unicum. “De Grand Prix zit in mijn DNA. Mijn schoonvader werkte op het circuit en mijn schoonzus is in de Tarzanbocht getrouwd. Ik tel de dagen af naar het weekend. Ik heb mijn hele huis versierd en de vlaggen hangen uit.”

Jan Lammers
Dit alles ziet Jan Lammers, directeur van de Dutch Grand Prix en tevens lid van de raad van toezicht en ambassadeur van de stichting Vrienden van Nieuw Unicum, graag. Lammers: “Zandvoort is apetrots op z’n Formule 1 Dutch Grand Prix, maar ik ben ook trots op ons Nieuw Unicum. De spirit onder medewerkers die dit alles mogelijk maken voor de bewoners is inspirerend.”