Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

MS-expertisecentrum

Gespecialiseerde zorg, coaching en behandeling


Multiple Sclerose (MS) is een chronische ziekte met een grillig, niet te voorspellen verloop. MS beïnvloedt het leven in al zijn aspecten: lichamelijk, psychisch en sociaal. Het MS-expertisecentrum van Nieuw Unicum ondersteunt u op al deze gebieden. Bij Nieuw Unicum verblijven meer dan 100 cliënten met MS. We hebben veel expertise opgebouwd in de begeleiding en behandeling van de beperkingen die voortkomen uit MS, zoals spasmes, pijn, vermoeidheid, incontinentie- en cognitieproblemen.

We kunnen u al in een vroeg stadium van MS ondersteunen. Bijvoorbeeld door MSzorgopafstand, een online coachingsprogramma door verpleegkundig consulenten MS. Ook hebben we mogelijkheden voor een tijdelijke opname, zodat u kennis kunt maken met Nieuw Unicum en onze expertise. Ook kunt u terecht bij Nieuw Unicum voor een multidisciplinaire screening. Dat betekent dat u, afhankelijk van uw hulpvraag, door een aantal behandelaars uit het team onderzocht wordt en dat zij gezamenlijk een (behandel)advies uitbrengen. In dit advies staat beschreven wat voor u op dit moment de juiste zorg, begeleiding en behandeling is. 

Nieuw Unicum ondersteunt ruim 250 mensen met MS, waarvan er meer dan 100 permanent bij ons verblijven.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

U kunt in Nieuw Unicum terecht voor:

  • Langdurend verblijf: Op alle locaties van Nieuw Unicum is MS-kennis aanwezig. U kunt dus voor permanent/langdurend verblijf dus zowel op de hoofd- als op de nevenlocaties terecht, afhankelijk van uw zorgbehoefte.

  • Kortdurend verblijf: Het is mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van de MS-expertise van Nieuw Unicum. 

  • Neuropsychologische screening: Tijdens een kortdurende opname kunt u een neurologische screening ondergaan. Dit onderzoek brengt uw denkvermogen en stemming snel en helder in kaart. 

  • Multidisciplinaire screening MS: u wordt door een aantal behandelaars uit het team onderzocht en gezamenlijk brengen zij een (behandel)advies uit. In dit advies staat beschreven wat voor u op dit moment de juiste zorg, begeleiding en behandeling is.

  • MSzorgopafstand: Onze verpleegkundig consulenten MS geven advies en informatie over de beperkingen die de ziekte MS met zich meebrengt. Te denken valt aan pijn, vermoeidheid, spasticiteit, continentieproblemen en problemen van cognitieve aard. 

  • Behandelcentrum: In het behandelcentrum vindt u de volgende professionals: artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, (neuro)psychologen en verpleegkundig consulenten MS. Zij behandelen dagelijks mensen met MS en zijn zeer deskundig in de behandeling van de beperkingen voortkomend uit deze ziekte (spasticiteit, pijn, vermoeidheid, incontinentie en cognitieproblemen). 

  • Dagbesteding: We bieden u een uitgebreid en afwisselend dagbestedingsprogramma op maat: afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Het programma bestaat uit meer dan 60 verschillende activiteiten. 

 

 


Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp? Vult u dan het onderstaande formulier in, en wij nemen contact met u op.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden