Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

MS-Expertisecentrum:

Delen van kennis met professionals


Als professional heeft u ongetwijfeld ervaring met MS. Een ziekte die onvoorspelbaar en grillig verloopt. De patiënt wordt geconfronteerd met uiteenlopende klachten als spasmes, pijn, maar ook vermoeidheid, (ver-)slikproblemen en problemen op het gebied van continentie en cognitie. Vaak is daarbij sprake van verbanden tussen klachten, waardoor het totale klinische beeld uiterst complex is. Artsen, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, (neuro)psychologen, MS-verpleegkundigen en diëtisten van Nieuw Unicum zijn gespecialiseerd in deze complexe problematiek en helpen u en uw patiënt graag. Dit multidisciplinaire team weet vanuit jarenlange ervaring van de behandeling van mensen met MS wat er allemaal nog wel mogelijk is. Ook wanneer MS met medicatie niet meer te behandelen is. Onze expertise komt voort uit de grote groep mensen met progressieve MS die bij Nieuw Unicum verblijft. Voor verschillende beperkingen en klachten is deze expertise al in eerdere fasen van MS inzetbaar. We kunnen patiënten daarom al in vroeg stadium van MS ondersteunen.

Verwijzen van uw patiënten naar het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum
Thuis en elders wonende mensen  met MS kunnen we adviseren over (behandel)mogelijkheden om beperkingen en/of klachten te verminderen. Dit doen we bij voorkeur in samenwerking en overleg met de eigen huisarts, specialist of paramedicus. Vandaar dat voor de meeste van onze diensten een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk is. De diensten waarvoor u mensen met MS in uw praktijk of zorginstelling kunt verwijzen naar het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum vindt u hier.

Kennisdeling met collega-professionals
We delen onze expertise graag met u zodat we samen de zorg, behandeling en begeleiding van patiënten met MS in Nederland kunnen verbeteren. U kunt bij onze consultatiedienst terecht als u specifieke vragen heeft over één van uw cliënten. Ook voor algemene vragen kunt u hier terecht. Daarnaast bieden wij diverse scholingsmogelijkheden aan verzorgenden, (para)medici en (neuro)psychologen.
 

Kennisontwikkeling door onderzoek
Als Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum hechten wij er grote waarde aan om continu onze kennis te vernieuwen. Zo kunnen we de zorg voor patiënten met MS blijven verbeteren en innoveren. Daarom verrichten we wetenschappelijk onderzoek. Dit doen we in samenwerking met andere kennisinstituten in Nederland. Een overzicht van de lopende onderzoeken vindt u hier.


Meer informatie
Als u vragen heeft of meer informatie wilt hebben over een van de diensten van het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum helpen wij u graag verder. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 023 – 576 12 86.
 

Contactgegevens
Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum
Zandvoortselaan 165
2042 XK Zandvoort
023 – 576 12 86Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden