Terug

Inzameling gestart voor twee beweegtrainers voor bewoners

Bewoners en medewerkers zetten zich in om geld in te zamelen voor de aanschaf van twee extra beweegtrainers.

Met deze bewegingstrainers -Motomed Muvi’s- kunnen bewoners, zowel hun been- als armspieren trainen en dat kan afzonderlijk of tegelijkertijd. En zowel actief als passief. Dus als een bewoner nog spierkracht heeft kan hij/zij zelf fietsen. Lukt dat niet meer dan is er een motortje waardoor de benen of armen toch bewogen kunnen worden.

Waarom deze fietsen?
Het merendeel van de bewoners van Nieuw Unicum zit in een rolstoel en kan veelal niet meer zelfstandig bewegen. Voor je spieren en je doorbloeding is regelmatig bewegen juist heel belangrijk. Beweging is goed voor het behoud van de mobiliteit van spierweefsel en gewrichten. Bewegen vermindert daarnaast ook pijnklachten en spasticiteit. Om gebruik te maken van de beweegtrainer, kan de bewoner in zijn/haar eigen rolstoel aanschuiven. Een medewerker van Nieuw Unicum helpt om de voeten en/of handen op de trainer te plaatsen.

Op dit moment hebben we twee, eenvoudigere beweegtrainers in Nieuw Unicum en die worden ook vervangen. Er is heel veel animo voor de fietsen. Vandaar dat we uitbreiding willen met twee beweegtrainers, zodat meer bewoners tegelijk en bewoners vaker kunnen trainen.

Hoe gaan we het geld inzamelen? Met sportieve prestaties van bewoners en medewerkers! 
Het eerste startschot is op vrijdag 15 maart 2024: dan rijden de bewoners rondjes op het terrein van de hoofdlocatie. Ze kunnen wel wat aanmoediging gebruiken. Dus je bent van harte welkom. De start is om 14.15 uur.

Op zondag 24 maart zijn er twee teams met medewerkers die meedoen aan de Circuitrun in Zandvoort. Ook doen er medewerkers mee aan de estafette-marathon van Rotterdam op zondag 14 april. Bewoners en medewerkers laten zich sponsoren en zo hopen we de benodigde 20.000 euro die nodig is voor de twee fietsen te kunnen aankopen. 

Samenwerking met Stichting Vrienden van Nieuw Unicum
We starten deze actie samen met en onder de vlag van Stichting Vrienden van Nieuw Unicum. Deze Vrienden-stichting werft gelden voor projecten die bijdragen aan de kwaliteit van leven van de 240 lichamelijk gehandicapte bewoners van Nieuw Unicum. Ze bieden concrete en kleinschalige hulp en realiseren projecten zoals deze. Het betreft altijd hulp of een project, waarvoor geen budget uit de Wet Langdurige Zorg beschikbaar is. We kunnen het GEEF-platform van de Vrienden gebruiken en het bestuur stelt zich garant. Dat betekent dat het bedrag van deze actie wordt aangevuld, mochten we niet het volledige bedrag geworven hebben.  

Help je ons ook?
Scan deze QR code in de foto bij dit bericht. Of klik op deze link:

Radio ZFM maakte deze video over ons project: https://youtu.be/KWum9urOp9A