Multidisciplinaire screening

Iets voor jou?

Heb je MS (multiple sclerose), woon je thuis en heb je klachten? Dan kun je, wanneer je tijdelijk verblijft bij Nieuw Unicum, een multidisciplinaire screening laten doen. Dit betekent dat je, afhankelijk van je hulpvraag, door verschillende behandelaren uit het behandelteam onderzocht wordt. Samen brengen zij een (behandel)advies uit. Hierin staat wat voor jou op dit moment de juiste zorg en begeleiding is.

Professionals gespecialiseerd in MS

Als je MS (multiple sclerose) hebt, kan je behoefte  aan zorg en ondersteuning in de loop van het ziekteproces veranderen. Je kunt te maken krijgen met verschillende klachten tegelijkertijd. Bijvoorbeeld met spasticiteit, vermoeidheid en slaapproblemen. Dan kunnen de gespecialiseerde professionals van Nieuw Unicum je mogelijk verder helpen. De verschillende in MS gespecialiseerde behandelaren werken hier nauw met elkaar samen.

Het behandelteam bestaat uit artsen, verpleegkundig consulenten, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, (neuro)psychologen en een diëtisten. Een multidisciplinaire screening kan bestaan uit specialistisch onderzoek. Bijvoorbeeld een neuropsychologisch onderzoek, een fysiotherapeutische screening of een kauw- en slikonderzoek.

Kijken naar mogelijkheden

Tijdens de screening brengt het multidisciplinaire team in kaart wat een oplossing kan zijn voor jouw hulpvraag. Jouw vraag aan het team kan bijvoorbeeld zijn ‘Ik heb last van spasticiteit in mijn benen’, ‘Is mijn zithouding te verbeteren?’ of ‘Ik wil graag met minder moeite eten koken, zijn hier hulpmiddelen voor?’

De verschillende behandelaren brengen je persoonlijke omstandigheden in beeld, de knelpunten en de daarbij horende beperking(en) in je dagelijkse leven. Samen met jou kijken zij naar de mogelijkheden om hierin veranderingen aan te brengen. Vaak gaat het ook om praktische oplossingen die je direct kunt toepassen.

Voordelen

Aanmelden

Het aanvragen van een multidisciplinaire screening werkt als volgt:

De uitkomsten van het neuropsychologisch onderzoek lieten zien dat ik mij minder goed kan concentreren. Bovendien constateerde de ergotherapeut dat mijn dagindeling niet optimaal was. Nu pas begrijp ik waarom sommige dingen niet meer gingen zoals ik gewend was. Op advies van het multidisciplinaire team van Nieuw Unicum heb ik mijn dagindeling aangepast. Sindsdien kom ik weer toe aan wat ik belangrijk vind om te doen.”

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd of deze multidisciplinaire screening iets voor jou kan betekenen? Of heb je vragen? Neem dan contact via: