Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Dagbesteding

Keuze uit meer dan 60 verschillende activiteiten


Op het terrein van de hoofdlocatie staat een uiterst modern dagbestedingscentrum, De Boog genaamd. Verreweg de meeste activiteiten vinden hier plaats.

Voorbeelden van onze activiteiten:

 • Creatieve activiteiten, zoals schilderen en handwerken;
 • Recreatieve en sportieve activiteiten, zoals zwemmen, yoga, klaverjassen, jaarlijkse golfclinic;
 • Gespreksgroepen waaronder de herensociëteit en women only
 • Muziek en zang: er is zangkoor, een ipadband en een band die met enige regelmaat optreedt: Building on Sand
 • Compunic is het computercentrum van Nieuw Unicum. Daar kunt u o.a. terecht voor computerles op de Ipad, spelletjes op de spelcomputer of het verzorgen van drukwerk en het bijhouden van de kabelkrant.
 • Natuur en cultuur: Verzorgen van de dieren op de Boerderij, verzorgen van de vissen in de Koi-vijver, natuurbuddy project waarbij op educatieve manier de (duin)natuur onder de loep genomen wordt.
 • Activiteiten kunnen ook betrekking hebben op het het dagelijks leven, bijvoorbeeld noodzakelijke lichamelijke verzorging of de training zelfstandig koken.
 • Activiteiten gericht op vitaliteit: cogntieve fitness, yoga en meditatie, klankschalen, op pad met de duofiets.

Er is veel aandacht voor vitaliteit en bewegingsactiviteiten. Om deze activiteiten goed te faciliteren wordt er nieuw- en verbouw gerealiseerd op het terrein van de hoofdlocatie. De verwachting is dat in het voorjaar van 2018 het nieuwe bewegings- en behandelcentrum in gebruik genomen wordt.

Ook op andere locaties organiseren we dagbestedingsactiviteiten. In Zandvoort-Noord zijn vier dagbestedingslocaties gevestigd:

 • ’t Winkeltje: een winkel waar door cliënten cadeautjes en woonaccessoires gemaakt én verkocht worden. Bekijk ook de facebookpagina van 't Winkeltje.
 • De Werkplaats: een houtwerkplaats waar (in opdracht) van steigerhout allerlei (tuin)meubels gemaakt worden. De Werkplaats heeft een facebookpagina.
 • 't Hoekje: een winkel waar cliënten kleine meubels opknappen en leuke 'hebbedingen' maken en dat alles voor de verkoop. Bekijk de facebookpagina van 't Hoekje.

In samenwerking met RIBW en Pluspunt organiseren we activiteiten in het wijksteunpunt in Zandvoort-Noord onder de vlag van OOK Zandvoort.

Op maat gemaakt
U kunt in een groep deelnemen of individueel. Er zijn ook activiteiten met een arbeidsmatig karakter. De activiteiten worden door professionele, vakbekwame medewerkers gegeven en zij worden daarin ondersteund door een of meer enthousiaste vrijwilligers. Uw dagbestedingsprogramma wordt op zoveel mogelijk op maat gemaakt: samen kijken we naar uw wensen, ambities, behoeftes en mogelijkheden.

Bekijk de video over ons uitgebreide dagbestedingsprogramma:

Meer informatie
Wilt u meer weten over de dagbestedingsmogelijkheden bij Nieuw Unicum? Neemt u dan contact op met Jan van Gelder, projectmanager dagbesteding op telefoonnummer 023-5761319 of via jvangelder@nieuwunicum.nl. Bekijk hier het volledige dagbestedingsprogramma.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden