Terug

"Ik heb hier mijn vriendin ontmoet"

Thusare

Ik weet niet beter dan dat ik een aangeboren dwarslaesie heb

Hij is de jongste bewoner ooit bij Nieuw Unicum. En dat vond Thusare in het begin knap lastig.

“Ik heb de eerste twee jaar echt moeten wennen. Toen ik 19 was ben ik hier komen wonen en nu ben ik bijna 39. Ik was destijds dus nog echt een broekie! Ik vond het hier maar een oubollige boel. Ik wilde feesten en met leeftijdsgenoten afspreken. Dus ik ging vooral veel stappen in Zandvoort en naar mijn vrienden in Beverwijk. Inmiddels heb ik hier mijn draai gevonden en hoef ik niet zo nodig elk weekend te stappen. Ik heb hier zelfs mijn vriendin ontmoet. Mijn familie en vrienden zie ik regelmatig hier in Zandvoort of ik ga naar ze toe in Beverwijk.

“Ik weet niet beter dan dat ik een aangeboren dwarslaesie heb. Ik zie dit niet als een belemmering.”

Ik heb een aangeboren dwarslaesie, ook wel open rug of spina bifida genoemd. Ik weet niet beter dan dat ik dit heb. Ik zie dit niet als een belemmering, al heb ik er af en toe echt wel mee geworsteld, hoor. Dat ik bijvoorbeeld niet een balletje kon trappen met mijn vrienden. Maar ik heb het nooit als iets heel zwaars ervaren.

Ik ben geboren in Sri Lanka en geadopteerd toen ik vier was. Ik heb nog twee geadopteerde zussen en mijn ouders hebben ook nog drie biologische kinderen.

Ik heb een druk schema. Ik kook met andere bewoners en help een paar dagen in ’t Winkeltje in Zandvoort. Daar is het altijd gezellig: je bent even weg en ziet dan ook andere bewoners van de andere locaties. Op woensdag en vrijdag zet ik graag een van de VR-brillen op, bij dagbesteding. In het weekend kijk ik een beetje tv, vooral Formule 1. Of ik zit te Netflixen of op m’n iPad. Verder ga ik af en toe met mijn vriendin naar de film en in de zomer ben ik veel op het strand te vinden.”