Terug

"Je kunt wel zeggen dat er een artiest in mij zit"

Martijn

Martijn heeft een grote passie voor Ajax, sport, reizen, muziek en hij kookt en zingt graag.

Alternatieve tekst

“Je kunt wel zeggen dat er een artiest in mij zit”

“Ik ben altijd op de Brinck te vinden bij de muziekmiddagen en ik ben leadsinger van onze band Building on sound. Die ben ik samen met andere bewoners en personeel in 1997 begonnen. We oefenen zo vaak als we kunnen en proberen nog steeds ons niveau te verbeteren. Het liefst zing ik het wat steviger werk: Queen, Rolling Stones of Deep Purple en dan lekker hard. Zingen geeft me rust; letterlijk. Dan kan ik meer ontspannen ademhalen. Na drie keer corona te hebben gehad, helpt zingen om mijn uithoudingsvermogen te verbeteren. Ik had graag zanger of cabaretier willen worden. Ik heb ook veel aan toneel gedaan als amateur. Je kunt wel zeggen dat er een artiest in mij zit. Ik houd van humor en lekker hard lachen. Ook kan ik cabaret erg waarderen. Zo volg ik Brigitte Kaandorp en Boudewijn de Groot al jaren.

Ik woon hier omdat ik cerebrale parese heb. Dit is gekomen door zuurstoftekort na mijn geboorte. Dit betekent dat ik last heb van spasmen en dat mijn fijne motoriek niet goed werkt. Ik vind het jammer dat ik nooit mijn school heb kunnen afmaken of een vak heb kunnen leren. Mijn lichaam werkt niet mee. Daarom zoek ik troost in de muziek.
Weet je dat Rob de Nijs hier heeft opgetreden? En Gerard Joling, Sugarlee Hooper en Andre Hazes? Dat waren mooie optredens! Ik hoop dat grote artiesten als zij weer hier bij Nieuw Unicum komen optreden. Nu Jan Lammers lid van de raad van toezicht is geworden, zou ik het wel echt supergaaf vinden als hij probeert om Max Verstappen naar Nieuw Unicum te halen. En dat de bewoners hem hier kunnen interviewen. Zoals ik hem vind overkomen, zou Max dat best wel willen. Hij heeft totaal geen kapsones. En een beetje reuring hier kan geen kwaad. Wat meer leuke optredens en pit in de tent. We snakken toch allemaal wel eens naar een leuk verzetje?”