Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Wens van Dick Nijdam vervuld

door VriendenLoterij en Vrienden van Nieuw Unicum

Geplaatst op 16-07-2015

Een grote verrassing voor Dick Nijdam van de de VriendenLoterij. Stichting MS Research deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een nieuwe trippelstoel, zodat hij zich weer kan verplaatsten in huis. 

Sinds 2011 verblijft Dick in Nieuw Unicum vanwege zijn multiple sclerose. Dick is altijd heel avontuurlijk geweest en was vroeger een uitstekende kok. Helaas laat zijn zicht hem door zijn ziekte steeds meer in de steek. Buiten zijn appartement kan Dick zich nog verplaatsen in zijn scootmobiel, maar in zijn appartement maakt hij gebruik van een trippelstoel. De stoel vergroot zijn zelfstandigheid waardoor hij voor een aantal zaken geen beroep hoeft te doen op het zorgpersoneel van Nieuw Unicum. Zijn huidige trippelstoel is zo intensief gebruikt, dat het toe is aan vervanging. Dankzij het VriendenFonds én Stichting Vrienden van Nieuw Unicum is het gehele bedrag bij elkaar om een nieuwe trippenstoel voor Dick te bestellen. 


Dick: "Ik ben ontzettend blij verrast! De trippelstoel betekent veel voor mij. Als ik in mijn appartement ben, zit ik er altijd op en kan me zo makkelijk verplaatsen. Doordat de stoel omhoog kan, kan ik overal bij zonder hulp in te hoeven schakelen. Mijn oude is echt aan vervanging toe en dat er nu al een nieuwe besteld is, is echt geweldig!"
 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden