Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Nieuw Unicum ontvangt bijna € 85.000 voor onderzoek van Kennemer Golf & Country Club

Geplaatst op 03-03-2016

Nieuw Unicum heeft van haar buren, de Kennemer Golf & Country Club, een donatie ontvangen van bijna € 85.000 voor onderzoek naar de meerwaarde van multidisciplinaire interventies bij multiple sclerose (MS). Nieuw Unicum kan hierdoor een promovendus aanstellen die het onderzoek in samenwerking met prof.dr. Uitdehaag en prof.dr. De Groot van het VUmc MS Centrum Amsterdam de komende vier jaar gaat uitvoeren. Nieuw Unicum is een landelijk MS-expertisecentrum dat met name mensen met progressieve MS professionele ondersteuning biedt. Liesbeth Kooij, manager Expertisecentrum: “Dankzij deze donatie kunnen we onze jarenlange practice-based expertise valideren door wetenschappelijk onderzoek en vervolgens toegankelijk maken voor alle mensen met progressieve MS in Nederland.”

Bij MS is vaak sprake van multi-problematiek waarbij specifieke deskundigheid vanuit verschillende disciplines wenselijk of zelfs noodzakelijk is. Bij Nieuw Unicum werken behandelaars gespecialiseerd in MS nauw samen in multidisciplinaire teams. Mensen met MS die thuis wonen en een complexe hulpvraag hebben kunnen op verwijzing bij Nieuw Unicum een multidisciplinaire screening laten doen. Op één dag worden zij gezien door behandelaars van verschillende disciplines.

Het geld voor het onderzoek werd bijeengebracht tijdens diverse activiteiten in het kader van het 21ste lustrum van de Kennemer Golf & Country Club, gelegen naast Nieuw Unicum in Zandvoort. Tijdens een speciale Burendag wedstrijd, waaraan ook bekende Nederlanders als Edwin van der Sar en Ronald en Frank de Boer deelnamen, werd een groot deel van dit bedrag opgehaald. Omdat de donatie de beoogde bijdrage van 50.000 euro voor het eerste onderzoeksjaar ruim overtrof, heeft de golfclub tevens een professionele geluidsinstallatie voor de geheel vernieuwde ontmoetingsruimte Brinck van Nieuw Unicum geschonken. Bovendien kan met deze bijdrage een nieuw terras van 300 m2 aangelegd worden.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden