Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Koningin Máxima spreekt met cliënten, onderzoekers en zorgprofessionals

Geplaatst op 11-04-2018

Vandaag heeft Koningin Máxima het congres van de MSIF (MS International Federation) bijgewoond dat gehouden werd in Nieuw Unicum. Hier kwamen wetenschappers, neurologen en behandelaars aan het woord en werden diverse doorbraken in de multidisciplinaire zorg voor en behandeling van mensen met progressieve MS gepresenteerd. Daarnaast is er tijdens het congres een nieuwe subsidievorm, het Patiënten-programma, gepresenteerd door Stichting MS Research. Liesbeth Kooij, manager MS-Expertisecentrum, ontving een symbolische uitnodiging voor het indienen van een aanvraag voor de eerste subsidie ter waarde van €50.000. Het doel van de subsidie is het financieren van programma’s gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor en/of kwaliteit van leven van mensen met MS in Nederland.

Dorinda Roos: “Een aantal jaren geleden zijn wij als Stichting MS Research betrokken geraakt bij de verbinding tussen Nieuw Unicum en het VUmc MS Centrum in Amsterdam. Binnen deze samenwerking zien we dat een dergelijk patiënten-programma veel waarde toevoegt aan de verbinding tussen praktijk en onderzoek. Doordat nu de zorgprofessional op patiëntniveau een aanvraag kan indienen, staan nu direct de wensen van de patiënt centraal.”

Vervolgens is Koningin Máxima rondgeleid door Nieuw Unicum en heeft ze persoonlijk kennis gemaakt met de verschillende disciplines en behandelmogelijkheden. Hierbij heeft ze met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat onze organisatie nu zo uniek maakt. Tijdens haar de rondleiding heeft ze het appartement in het Union complex bezocht van Thijs Möller en ging ze met hem en met (mede-bewoner) Ina Buijsman in gesprek.  Ina en Thijs hebben het gesprek met de Koningin als zeer plezierig ervaren: De Koningin was zeer geïnteresseerd en het gesprek verliep ontspannen. Vervolgens werd de Koningin onthaald op de Brinck. Het was een eer om Hare Majesteit Koningin Máxima te ontvangen en danken Stichting MS Research voor het mogelijk maken van deze bijzondere ontmoeting!

Op de foto ontvangen Liesbeth Kooij (manager MS-Expertisecentrum) en Tom Bank (bestuurder) in aanwezigheid van Koningin Máxima een uitnodiging voor het indienen van de eerste subsidieaanvraag voor een Patiënten-programma van Dorinda Roos, directeur Stichting MS Research.

 

Lees hier het persbericht over het bezoek van Koningin Máxima aan Nieuw Unicum

Lees hier het persbericht over de nieuwe subsidievorm ter verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met MS


Bij het bezoek van Koningin Máxima was veel pers aanwezig. Hieronder de videorapportages van Blauwbloed, Hart van Nederland en NH Nieuws:


https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/ms-patient-thijs-krijgt-bezoek-van-koningin-maxima/

https://blauwbloed.eo.nl/artikel/2018/04/video-koningin-zorgt-voor-vreugde-in-ms-expertisecentrum/

http://www.nhnieuws.nl/media/56573/Aankomst-Koningin-Maxima-bij-MS-zorginstelling

 

 

 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden