Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Kom Je OOK Eten uit Zandvoort voorbeeld in landelijke campagne Zorg Tegen Eenzaamheid

Geplaatst op 25-09-2015

'Zorg tegen eenzaamheid' is een nieuwe campagne om professionals alert te maken op en actie te ondernemen tegen eenzaamheid bij ggz-cliënten, ouderen en gehandicapten. Het is een initiatief van dertien organisaties in en betrokken bij de zorg. Staatssecretaris van VWS Martin van Rijn ontving vrijdag 25 september de eerste campagnematerialen als start van de campagne. Ook Nieuw Unicum is hier als onderdeel van 'Kom Je OOK Eten' bij betrokken. Elke maandag en donderdag kunnen wijkbewoners in Zandvoort aanschuiven voor een lekkere maaltijd bij Kom Je OOK Eten. De koks zijn cliënten van Nieuw Unicum en het RIBW. Zij maken de maaltijd als dagbesteding, samen met vrijwilligers en een activiteitenbegeleider/kok. OOK Zandvoort was bij de start van de campagne vertegenwoordigd door Menno Janzen, activiteitenbegeleider vanuit Nieuw Unicum.

De betrokkenen organisaties uit Zandvoort (OOK Zandvoort, Nieuw Unicum, RIBW, Amie, De Key, Pluspunt en de Gemeente Zandvoort) kunnen trots zijn op dit resultaat. Het betekent landelijke erkenning voor de grote meerwaarde voor cliënten en bewoners. Alles kan alleen maar gerealiseerd worden door de inzet van de deelnemende cliënten, vrijwilligers en beroepskrachten. Coördinator van OOK Zandvoort Nathalie Lindeboom is heel blij met dit landelijke oordeel: “Met behulp van een startsubsidie van het VSB-fonds zijn we begonnen. Maar nu staat er wel een prachtige activiteit. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen en nog bijdraagt! En natuurlijk hulde aan onze vrijwilligers.”
 
De campagne is ontwikkeld en wordt gesteund door o.a.  ActiZ,  GGZ Nederland, de MOgroep, de Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland. 

Kom Je OOK Eten heeft een prominente plaats op de website van de campagne gekregen. www.zorgtegeneenzaamheid.nl.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden