Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Drie zorgaanbieders krijgen gezamenlijke klachtencommissie

Samenwerking tussen de Hartekamp Groep, Heliomare en Nieuw Unicum

Geplaatst op 19-06-2014

Dinsdag 17 juni ondertekenden de Hartekamp Groep, Heliomare en Nieuw Unicum een bijzondere samenwerkingsovereenkomst. De drie organisaties hebben vanaf nu een gezamenlijke klachtencommissie. De samenwerking zorgt ervoor dat er een klachtencommissie tot stand gekomen is die alleen bestaat uit externe leden, zodat alle schijn van eventuele belangenverstrengeling wordt voorkomen en de onafhankelijkheid van het functioneren van de klachtencommissie wordt gegarandeerd. Bovendien leidt de samenwerking tot het uitwisselen van expertise.

In 2013 vond er een eerste oriënterend gesprek plaats tussen de zorginstellingen. In 2014 is de samenwerking verder vormgegeven.  Iedere zorgaanbieder werkt gewoon volgens zijn eigen klachtenreglement. Nieuwe klachten worden in ontvangst genomen door de secretaris klachtencommissie van de betreffende organisatie. Hierin wordt niet gerouleerd of samengevoegd. Voor de hoorzittingen zijn er twee vaste externe voorzitters beschikbaar die rouleren. De secretaris van de klachtencommissie overlegt met de voorzitter welke leden uit de gezamenlijke pool namens de klachtencommissie deelnemen aan de hoorzitting.

Volgend jaar vindt er een evaluatie plaats van de samenwerking; dan zal ook een eventuele samenvoeging van de klachtenreglementen aan de orde komen. Voor cliënten verandert er in de praktijk niets, behalve dat een eventuele klacht voortaan door mensen van buiten de organisatie wordt afgehandeld.

Bijschrift foto: vlnr: Cees Raaijmakers van Heliomare, Marian Stet van de Hartekamp Groep en Peter Kühn van Nieuw Unicum


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden