Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Beroepsopleidingen

Haal via Nieuw Unicum een zorg- of welzijndiploma.

BBL-opleiding Verzorgende IG

Leren in de praktijk voor functie Verzorgende


Nieuw Unicum leidt je op voor het diploma Verzorgende IG met de uitstroomvariant verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. In Nieuw Unicum hebben de meeste cliënten forse ADL-ondersteuning nodig. Hiermee bedoelen we dat je als verzorgde hulp biedt bij het wassen, aankleden, uiterlijke verzorging en het aanbieden van eten en drinken. Je leert dit zowel in theorie als praktijk. Hetzelfde geldt voor de verpleegtechnisch handelingen, een relatief groot aandeel in ons zorgaanbod. Onder verpleegtechnische handelingen vallen onder andere stomaverzorging, katheteriseren, injecteren, ademhalingsondersteuning en wondverzorging. Een ander belangrijk praktijkonderdeel in de opleiding bij ons is het omgaan met verliesverwerking. Cliënten met een progressieve ziekte als MS krijgen doorlopend te maken met verlies van lichamelijke functies en veelal ook achteruitgang in mentale vermogens. Bij het verhuizen naar Nieuw Unicum krijgt de cliënt te maken met de uitdaging van het opbouwen van een nieuw bestaan.
Nieuw Unicum stelt behoorlijk hoge eisen aan de leerling-verzorgende. Aan de praktijkopdrachten voegen wij onderdelen toe gericht op onze MS-expertise.

Als verzorgende ben je inzetbaar in alle diensten; ochtend-, avond- en weekenddiensten en later in je opleiding ok nachtdiensten. Je biedt ondersteuning aan de zorgcoördinator bij het tot stand komen van en het rapporteren in het zorgdossier van de cliënt.

 

Voor meer informatie:
Wil je solliciteren op deze functie (via open sollicitatie voor functie leerling Verzorgende), vul dan het sollicitatieformulier in! Heb je nog vragen, neem dan contact op met Joop van der Meer, coördinator beroepsopleidingen, telefoonnummer: 023-576 12 37, e-mail: opleidingen@nieuwunicum.nl


Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp? Vult u dan het onderstaande formulier in, en wij nemen contact met u op.


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2019 - alle rechten voorbehouden