Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Neuropsychologische screening

Denkvermogen snel en helder in kaart


Mensen met MS die gebruik maken van de tijdelijk opnamemogelijkheid in Nieuw Unicum kunnen onder andere een neuropsychologische screening ondergaan. Dit speciaal ontwikkelde onderzoek brengt uw cognitief functioneren in beeld aan de hand van een gesprek met de neuropsycholoog en door het afnemen van verschillende testen.

 

Waarom meedoen aan neuropsychologische screening?
Cognitieve stoornissen komen bij ongeveer de helft van de MS-patiënten in meer of mindere mate voor. Ook heeft ongeveer de helft van de patiënten in de loop van de ziekte last van een sombere stemming of angst. Cognitieve- en stemmingsstoornissen kunnen hinderlijke gevolgen geven in het dagelijkse leven. Het verkrijgen van inzicht in de aard ervan is nodig om ermee te leren omgaan. Als de problemen duidelijk zijn, kan er aan gewerkt worden. Zo zijn stemmingsstoornissen vaak goed te behandelen met medicijnen en kunnen problemen met de cognitie aangepakt worden door het aanleren van zogenaamde compensatiestrategieën. Via een compensatiestrategie leert u dingen op een andere manier te doen. Het is aan te raden om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen, ook als u slechts milde klachten ervaart.

In dit filmpje vertelt de neuropsycholoog over cognistieve problemen bij MS.

 

Meer informatie
Wilt u meer weten over de neuropsychologische screening of heeft u vragen hierover dan kunt u contact opnemen met een van onze (neuro)psychologen, telefoonnummer: 023 – 576 12 28 of e-mail: psychologie@nieuwunicum.nl.
 

Bijlage: bekijk de flyer over de neuropsychologische screening als pfd-bestand.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden