Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen
U bent hier: Over Nieuw Unicum

Welkom bij Nieuw Unicum

Waar staat Nieuw Unicum voor?


Onze missie
Nieuw Unicum biedt multidisciplinaire zorg aan volwassenen met een fysieke en eventueel ook cognitieve beperking. Vanuit onze expertise kiezen wij daarbinnen voor een focus op progressieve MS.

Onze ambitie
Wij hebben expertise opgebouwd ten aan zien van de patiënt met progressieve vormen van MS; wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van deze expertise in samenwerking met kennisinstituten en landelijke belangenorganisaties. Onze ambitie is om in nauwe samenwerking met externe partners door te groeien tot een erkend expertisecentrum voor progressieve MS met een landelijke oriëntatie.

Onze visie op kwaliteit van leven
Aan de omstandigheden waarin mensen met beperkingen leven, stellen wij dezelfde kwaliteitseisen vergelijkbaar aan het leven van ieder ander in de samenleving. Daarnaast hechten wij grote waarde aan de mening, de voorkeuren, de beleving en de zelfbeschikking van onze cliënten. Want zij blijven deelnemen aan de samenleving, of zij nu verblijven op onze hoofdlocatie, nevenlocaties of elders wonen. Voor Nieuw Unicum staat daarbij centraal: 'Hoe kan de cliënt met diens specifieke ziektebeeld zo goed mogelijk regie over zijn leven houden en hoe kan hij of zij een waardig bestaan leiden?'

Onze visie op dienstverlening
Wij zijn erop gericht om beperkingen te leren hanteren en complicaties zo lang mogelijk te voorkomen en waar nodig te behandelen. Als beperkingen zich aandienen, kijken wij naar de mogelijkheden. Patiënten met progressieve MS die met ons in contact komen, ervaren direct en op alle niveaus dat wij hen begrijpen en dat daardoor onze dienstverlening uniek is. Dat wordt ook zo ervaren door de mantelzorgers.

Het onvoorspelbare, grillige en progressieve verloop van het ziektebeeld vraagt om het steeds opnieuw zoeken naar de beste oplossingen voor iedere patiënt afzonderlijk. Vanuit onze integrale en multidisciplinaire aanpak beantwoorden wij dat met een specifiek op MS afgestemd portfolio van zorg, begeleiding, ondersteuning en behandeling.
 

 Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden