Volg ons: facebook instagram linkedin youtube     lettergrootte: printen

Netwerken en samenwerkingsverbanden


Als landelijk opererend MS-Expertisecentrum is samenwerking met partijen die een rol spelen op het gebied van MS, van groot belang. Door het bundelen van krachten wordt synergie bereikt en kunnen we een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld met MS. Op diverse gebieden zijn er dan ook netwerken opgebouwd en samenwerkingsverbanden aangegaan.

Hierbij een overzicht van organisaties waar wij mee samenwerken.

MS Centrum Amsterdam
Op het gebied van onderzoek werken wij samen met het MS Centrum Amsterdam.
Dit is een toonaangevend (inter)nationaal centrum op het gebied van MS waar hoogwaardig onderzoek, zorg voor patiënten en de opleiding van talenten centraal staan. Door de combinatie van fundamenteel, toegepast en klinisch onderzoek binnen het centrum kunnen onderzoeksbevindingen snel in de zorg worden toegepast.

Stichting MS Research
Stichting MS Research is een fondsenwervende instelling (CBS gekeurd) met als belangrijkste doel het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte MS. Dit onderzoek moet leiden tot het vinden van de oorzaak van de ziekte en de verdere verbetering van de behandeling van mensen met MS. Daarnaast geeft MSR voorlichting over MS aan een breed publiek en financiert zij het ontwikkelen van kwaliteitsmodellen voor zorg.

MS Vereniging Nederland
De MS Vereniging Nederland (MSVN) is met circa 10.000 leden de grootste onafhankelijke patiëntenvereniging voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun direct betrokkenen. De vereniging biedt activiteiten en diensten aan, die mensen met MS en hun betrokkenen ondersteunen bij vragen en problemen.

Voorbeeld van een samenwerking
Een mooi voorbeeld van samenwerking met al deze organisaties is de ontwikkeling van het MS-loket, een telefonische hulpdienst waarbij mensen met MS en hun naasten op een laagdrempelige manier antwoord krijgen op hun vragen over leven met MS. Dit doen we samen met MSVN, MS Centrum Amsterdam en Stichting MS Research. Het loket is bereikbaar op werkdagen tussen 10.30 uur en 12.30 uur via 0800-1066.

Zorginstellingen
Op het gebied van patiëntenzorg en scholing werken we samen met diverse collega-zorginstellingen. Op deze manier kunnen we onze expertise delen en breder inzetten en beschikbaar maken voor patiënten in heel Nederland.

 Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2022 - alle rechten voorbehouden